Gratinerte-pannekaker-med-reker
Til oppskriften

Gratinerte pannekaker med reker

Se hvor delikat pannekaker kan serveres! Vi har fylt pannekakene med reker i lys saus og gratinert med ost. Server med salat og søt chilisaus.
20-40 min
Middels
Forrett, Lunsj, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Pynt

Fremgangsmåte

  • Rør hvetemel og rekelake til en glatt røre. Tilsett egg og smak til med salt. La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek tynne pannekaker.
  • Rør sammen hvetemel og rekelake. Kok opp i 3 minutter og rør inn smør og eggeplomme vispet med melk/fløte. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
  • Bland inn grovhakkede reker, avrente bønnespirer og finhakket dill. Smak til med noen dråper tabasco.
  • Legg litt fyll på hver pannekake og rull sammen. Legg dem over i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner i ovn ved 225 °C eller under grill til osten smelter.
  • Pynt med noen reker, tynne, kokte asparges og hakket vårløk.
  • Server med salat og søt chilisaus.
Kilde: matprat.no Foto: Eva Brænd
Print