Gravet-storfekjott-Mari-Svenningsen

Gravet kjøtt av storfe

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Graving av kjøtt er enkelt, og smaker i tillegg kjempegodt! Her har du oppskriften på gravet storfekjøtt. Passer ypperlig som kveldssnacks med en god sennepssaus og litt pickles til. 
PORSJONER4

Ingredieser

Sennepsdressing

Fremgangsmåte

  • Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.
  • Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.
  • Dekk formen med plastfolie.
  • Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i 3-4 døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
  • Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.
  • Server tynne skiver av gravet storfekjøtt med sennepsdressing og pickles.
  • * eller andre friske urter.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften