Gravet kjøtt av vilt eller får

Gravet-kjøtt-av-vilt-eller-får

 

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Gravet kjøtt av vilt eller får

Å grave kjøtt er ikke like vanlig som å grave fisk. Fremgangsmåten er allikevel den samme, og prosessen fremhever de gode smakene også i kjøttet. Gravet kjøtt passer utmerket som forrett, eller som norsk-eksotisk innslag på tapasbordet. Varier smakstilsetningene med urter som passer til de ulike kjøttslagene. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filétene på begge sider.
  • Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.
  • Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.
  • Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger. Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.
  • Skjær filétene i tynne skiver.
  • * eller filet av annet vilt eller får.
Populære oppskrifter den siste uken