Gravet-ørret-med-honning-og-akevitt1
Til oppskriften

Gravet ørret med honning og akevitt

Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter. 
Over 60 min
Middels
Julemat, Koldtbord, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Urteblanding

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Legg ørreten på et brett eller fat med kanter med skinnsiden ned. Dryss over salt og pepper.

Urteblanding

  • Knus korianderfrø, finhakk dill, og bland med honning, akevitt og sukker. Fordel urteblandingen på ørretfileten. Dekk med plastfilm og la dette stå noen timer i kjøleskapet. Snu ørreten med skinnsiden opp, og la den marinere i kjøleskap i 2 dager før servering.

Dressing

  • Pisk sammen sennep og eggeplomme, og tilsett oljen litt om gangen under jevn omrøring til tykk konsistens. Tilsett crème fraîche, hakket kapers og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Server gravet ørret i tynne skiver på små biter av toast, med dressing på toppen.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Print