Gravet-reinsdyr-med-mandelpotetsalat

Gravet reinsdyr med mandel- potetsalat

Over 60 min
Middels
Print
Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er.
PORSJONER4

Ingredieser

Dressing

Fremgangsmåte

  • Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.
  • Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.
  • Dekk formen med plastfolie.
  • Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
  • Kok mandelpoteter, skrell og avkjøl dem.
  • Lag dressing av olivenolje, appelsinsaft, finhakket sjalottløk og hakkede mandler.
  • Skjær kjøtt og poteter i tynne skiver. Anrett dem lagvis på en tallerken. Ha på salat og dressing rett før servering.