Gravet-reinsdyr-med-mandelpotetsalat

Gravet reinsdyr med mandel- potetsalat

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er.
PORSJONER4

Ingredieser

Dressing

Fremgangsmåte

  • Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.
  • Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.
  • Dekk formen med plastfolie.
  • Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
  • Kok mandelpoteter, skrell og avkjøl dem.
  • Lag dressing av olivenolje, appelsinsaft, finhakket sjalottløk og hakkede mandler.
  • Skjær kjøtt og poteter i tynne skiver. Anrett dem lagvis på en tallerken. Ha på salat og dressing rett før servering.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest