Gresk-burger
Til oppskriften

Gresk burger

En saftig burger av lammekjøtt med friske smaker fra Middelhavet. Bak gjerne focacciainspirerte hamburgerbrød og lag tapenade fra bunnen av, om du har ekstra god tid.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Tzatziki

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Lag tzatziki først. Skrell agurk og del den i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut den bløte kjernen. Kutt deretter agurken i tynne skiver og dryss på litt salt. La agurken stå og trekke i 5-10 minutter, og press ut vannet.
  • Bland agurk sammen med yoghurt og revet hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
  • Ha lammekjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  • Du kan også bruke vanlig kjøttdeig.
  • Del deigen i antallet burgere. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  • Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
  • Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  • Del cherrytomater i fire. Ha dem i en liten bolle sammen med finhakket bladpersille eller timian, en god olivenolje, og litt salt og pepper. Skyll salatblader.
  • Varm hamburgerbrød og smør et lag tapenade på bunnen av hamburgerbrødet. Legg på salatblader og burgere. Topp med tzatziki og cherrytomater. Ha gjerne over litt grovkvernet pepper og friske urter til slutt.
  • Har du tid kan du lage hamburgerbrød av en focacciadeig, og toppe brødene med oliven, flaksalt og deilige urter.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print