Gresk-påskebrød-1

Gresk påskebrød

Over 60 min
Middels
Print
Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i den lunkne yoghurten og rør godt sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. en time.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen i tre deler. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til lange pølser og del hver av dem i tre deler. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.
  • Plasser 5 ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastpose og etterhev i 45 – 60 minutter.
  • Pensle overflaten forsiktig med pisket egg.
  • Stek brødet nederst i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl brødet på rist.
  • Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Yina Chan