Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatzik

Greske-lammeboller-paa-spyd-med-gresk-salat-og-tzatziki1
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatzik

Hvem lengter ikke tilbake til sol, strand og god mat etter en vellykket ferietur i sydlige strøk? Disse greske lammebollene med gresk salat og tzatziki kommer til å forsterke de gode minnene fra ferieturen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Gresk salat
Tzatziki

Fremgangsmåte

  • Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
  • Pensle bollene med olje før de legges på grillen. Grilltid 4-5 minutter på hver side.
  • Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Bland sammen alle ingrediensene og legg på fetaost i skiver. Drypp litt olje over salaten.
  • Slå yoghurt i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
  • Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
  • For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.
Populære oppskrifter den siste uken