Greske-lammeboller-paa-spyd-med-gresk-salat-og-tzatziki1

Greske lammeboller på spyd med gresk salat og tzatzik

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Hvem lengter ikke tilbake til sol, strand og god mat etter en vellykket ferietur i sydlige strøk? Disse greske lammebollene med gresk salat og tzatziki kommer til å forsterke de gode minnene fra ferieturen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Gresk salat

Tzatziki

Fremgangsmåte

  • Rør sammen lammedeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
  • Pensle bollene med olje før de legges på grillen. Grilltid 4-5 minutter på hver side.
  • Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Bland sammen alle ingrediensene og legg på fetaost i skiver. Drypp litt olje over salaten.
  • Slå yoghurt i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
  • Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
  • For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest