Greske-poteter-1
Til oppskriften

Greske poteter

Greske poteter - gode sommerminner. Disse råstekte, litt syrlige potetene passer utmerket til all kjøtt, men kanskje aller mest til lam. De er også ypperlige på tapasbordet. 
40-60 min
Enkel
Hellas
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovnen til 225 grader. Skrell og del potetene i båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne.
  • Pisk sammen med olje, sitronsaft og tørket timian eller basilikum (eller en blanding av begge etter eget ønske), tilsett pepper og salt.
  • Dynk potetene med blandingen og stek dem nederst i ovnen i 40 minutter til potetene er gyllenbrune og myke. Pass på at det ikke setter seg fast.
  • * feks. rosmarin, basilikum, timian og basilikum
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print