Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens gresskaret fri for skall og kjerner og del den i biter.
  • Varm litt smør i en panne og stek løken i 2 minutter, tilsett gresskar, poteter og rør i noen minutter. Ha dette over i en kjele.
  • Ha i appelsinjuice, buljong og karri slik at ingrediensene ikke er helt dekket (væskenivået bør ikke være over ingrediensene). Kok opp og skru ned til middels varme og kok med lokket på. La det koke til alt har myknet.
  • Når den er ferdig kokt, ha den så i en blender til du får en tykk og myk konsistens, Tilsett 1.5 dl fløte og litt rødvin.
  • Hvis suppen er for tykk, kan du ha i mer appelsinjuice eller buljong. Appelsinjuice gjør suppen mer syrlig.
  • Smak til med litt salt om nødvendig.
  • Serveres varm med godt brød til. Pynt suppen med litt fløte og persille på toppen.
  • Suppen kan fryses hvis du ikke spiser opp alt med en gang.