Grillede lammekoteletter med kryddermiks
Til oppskriften

Grillede lammekoteletter med kryddermiks

Grillede lammekoteletter er enkel og grei hverdagsmat. Med disse to krydderblandingene kan du enkelt variere smaken. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

*Kryddermiks 1

*Kryddermiks 2

Fremgangsmåte

Kryddermiks 1

  • Rist koriander, spisskummen, sennepsfrø og kardemomme i en tørr panne i ca. 3 minutter. Avkjøl. Kjør blandingen sammen i en krydder- eller kaffekvern, eller bruk morter.

Kryddermiks 2

  • Kjør salt, oregano, rosmarin, karve, spisskummen, gurkemeie, chili og hvitløk i en kjøkkenmaskin til en fin masse. Spe med olje til en tykk pasta.
  • Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet på begge sider, og la kotelettene hvile i romtemperatur i ca. 1 time. Pensle en varm grillpanne med olje og grill kotelettene 2-3 minutter på hver side.
  • Server grillede koteletter med rotmos eller stekte poteter og en frisk salat.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print