Meny

Grillet andebryst med briegratinert hjertesalat

grillet andebryst med briegratinert hjertesalat

Oppdatert

20-40 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Grillet andebryst med briegratinert hjertesalat

Har du smakt grillet and, eller hjertesalat stekt på grillen med brie? Ikke? Da må du prøve, kanskje det blir en ny sommerfavoritt? Husk Gårdsand rødvinsaus ved siden av.
PORSJONER4

Ingredieser

Briegratinert hjertesalat
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Rut andefettet (pass på at du ikke skjærer i kjøttet), krydre med salt og pepper. Legg andebrystet ned på en varm grill med fettsiden ned i ca. 1 minutt. NB! Her gjelder det å følge med, fettet tar fort fyr. Grill videre på kjøttsiden, legg på lokk og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-62 °C, for rosastekt kjøtt. Dette tar ca. 8-10 minutter, avhengig av hvor varm grillen er. Snu på kjøttet av og til. Pensle over med litt lønnesirup helt mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.
  • Briegratinert hjertesalat: Skyll hjertesalat, rist av overflødig vann og del den på tvers. La stilken sitte på. Pensle med smør, dryss over salt og pepper. Grill salaten på litt sterk varme, til den så vidt begynner å falle sammen, legg på brie, dryss over gresskarkjerner og legg på lokk til osten så vidt har smeltet.
  • Pensle potetene med smør eller olje, dryss over salt og pepper, varm dem på grillen.
  • Varm opp rødvinsaus etter anvisning og server ved siden av.
Tips:
  • Bruk gjerne litt aluminiumsfolie når du griller andekjøttet, slik at det ikke tar så lett fyr. Legg kjøttet på en kaldere del av grillen, dersom temperaturen blir for høy.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også