Grillet kamskjell med asparges
Til oppskriften

Grillet kamskjell med asparges

Grillet kamskjell med asparges. Dette er den beste grillmaten du kan tenke deg fra hav og land: Kamskjell med en salat av asparges og nypoteter som tilbehør. Denne oppskriften kan du også bruke som forrett. Grillmat.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

salat

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. >> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Pensle kamskjell med olje, dryss litt salt og pepper over.
  • Stek dem på grillen ca. 30 sekunder på hver side.

Salat

  • Kok potet og skjær i båter.
  • Kok asparges knapt møre og del i to.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Bland potet, asparges, tomat, finhakket gressløk, olivenolje og rødvinseddik.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server nygrillede kamskjell med den lune salaten.

Tips

  • Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de tørre og seige.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Print