Grillet-kamskjell-og-sjøkreps-med-varm-salat-1
Til oppskriften

Grillet kamskjell og sjøkreps med varm salat

Kamskjell og krepsehaler tar bare en øyeblikk på grillen før de er klare til servering. I denne oppskriften er sesongens deilige grønnsaker tilbehør, så her feires sommeren! 
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

salat

Dressing

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>>. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Pensle kamskjell og krepsehaler med olje og grill dem ca. 30 sekunder på hver side. Dryss over litt salt og pepper.

Salat

  • Skjær blomkål, gulrot og brokkoli i små biter. Kok grønnsakene ca. 1-2 minutter, de skal fortsatt ha tyggemotstand. Rens salat, riv den i biter og bland sammen med hakket kjørvel, blomkål, gulrot og brokkoli.

Dressing

  • Kok opp vann og kok egg i 3 minutter, og ha lettkokt egg over i en bolle. Tilsett sennep, revet hvitløk og hvitvinseddik. Pisk kraftig og tilsett litt rapsolje om gangen til dressingen har konsistens som majones. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket gressløk.
  • La gjerne dressingen stå i kjøleskap noen timer for å utvikle smaken.
  • Server kamskjellene og krepsehalene med salaten og dressingen.
Kilde: godfisk.no Foto: Joel Wåreus
Print