Grillet-kveite-og-pære-1-1
Til oppskriften

Grillet kveite og pære

Her kan du enten saltbake potetene på forhånd eller bake dem på grillen. Ha gjerne over litt ristede pinjekjerner 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • For å lage honningvinaigrette koker du først opp hvitvin, lime og honning. Ha oljen over i en tynn stråle og pisk inn til sausen tykner. Smak til med litt salt og pepper.
  • Pensle litt olje på fiskestykkene og legg på grillen. Skjær pærene i tykke skiver og fjern kjernehusene. Legg på grillen sammen med fisken. Om stykkene er tykke kan de bakes ferdig i ovn. Bruk tynnere fileter hvis du ikke har tilgang på ovn, og følg godt med slik at de ikke blir overstekte. Enten på rist, i egen fiskerist eller på folie.
  • Fukt potetene og pakk deretter inn i finsalt De skal dekkes ordentlig i salt, enten ved å rulle dem eller pakke dem inn. Når de er dekt med salt får de jevn varme. Det kan være lurt å bake dem i ovn i forkant, legg deretter potetene rett på grillen for å varme dem opp. Før du legger dem i form. Bak på 180 grader i ovn. Tiden avhenger av størrelsen, store poteter tar ca. en time.
  • Server med frisk ruccola med litt god olivenolje over og høvlet parmesan. Grillet pære og varm honningvinaigrette.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Print