Grillet-kveite-og-pære-1-1

Grillet kveite og pære

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Her kan du enten saltbake potetene på forhånd eller bake dem på grillen. Ha gjerne over litt ristede pinjekjerner 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • For å lage honningvinaigrette koker du først opp hvitvin, lime og honning. Ha oljen over i en tynn stråle og pisk inn til sausen tykner. Smak til med litt salt og pepper.
  • Pensle litt olje på fiskestykkene og legg på grillen. Skjær pærene i tykke skiver og fjern kjernehusene. Legg på grillen sammen med fisken. Om stykkene er tykke kan de bakes ferdig i ovn. Bruk tynnere fileter hvis du ikke har tilgang på ovn, og følg godt med slik at de ikke blir overstekte. Enten på rist, i egen fiskerist eller på folie.
  • Fukt potetene og pakk deretter inn i finsalt De skal dekkes ordentlig i salt, enten ved å rulle dem eller pakke dem inn. Når de er dekt med salt får de jevn varme. Det kan være lurt å bake dem i ovn i forkant, legg deretter potetene rett på grillen for å varme dem opp. Før du legger dem i form. Bak på 180 grader i ovn. Tiden avhenger av størrelsen, store poteter tar ca. en time.
  • Server med frisk ruccola med litt god olivenolje over og høvlet parmesan. Grillet pære og varm honningvinaigrette.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter siste uke