Grillet kyllingfilet med vannmelonsalat

Grillet kyllingfilet med vannmelonsalat

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Her er rock`n roll sommerstemning samlet i ett og samme måltid. Garantert mange tomler opp og gode smaksopplevelser for deg og gjestene dine. Melonsalat med mojitodressing er digg tilbehør til grillet kylling!
PORSJONER4

Ingredieser

Vannmelonsalat med mojitovinaigrette

Fremgangsmåte

  • Skjær av skallet på vannmelonen og skjær fruktkjøttet i middels store terninger. Ha skall og saft av lime i en litt stor bolle, tilsett sukker, mynte og eventuelt rom. Rør alt godt sammen. Spe med olje samtidig som du rører, smak til med salt og pepper. Vend vannmelonterningene i mojitovinaigretten, og sett gjerne bollen i kjøleskapet mens du griller kyllingfiletene.
  • Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
  • Grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme og legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk.
  • Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  • Bruk aller helst steketermometer. Kyllingfiletene er ferdige når kjernetemperaturen er 68 °C.
  • Legg gjerne en halv sitron og en halv hvitløk på grillen mens du griller kyllingfiletene. Det gir en veldig god aroma til kyllingen og ikke minst blir det godt om du gnir litt hvitløk på kyllingen og presser litt sitronsaft over før du skal spise.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest