Grillet laks med agurksalat

 

Til oppskriften

Grillet laks med agurksalat

Noen ganger kan det være tilbehøret som løfter retten. I denne oppskriften lager du agurksalaten og potetsalaten fra grunnen av og serverer den med grillet laks.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

agurksalat

Potetsalat

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.
  • Ha saften av sitron og estragon over laksen.
  • Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, snu den og grill i 2 minutter på den andre siden.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver.
  • Rør sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper, og bland med agurkskivene.

Potetsalat

  • Kok potet møre i usaltet vann, avkjøl og skrell.
  • Del poteten i mindre biter, skjær reddik i skiver, rødløk i strimler og hakk dill.
  • Ha potet, reddik, rødløk, dill og spinat sammen i en bolle.
  • Bland sammen lettrømme, majones og revet pepperrot, og smak til.
  • Ha sausen i bollen med grønnsakene og bland godt sammen.
  • Server grillet laks med agurksalat og potetsalat ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Norwegian Seafood Council
Print