Meny

Grillet laksefilet med grønnkål

grillet-laksefilet-med-gronnkal

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Grillet laksefilet med grønnkål

Laksefilet skåret i 45 graders vinkel, som er urtesmørmarinert og grillet. Servert med grønnkål, ristede pinjekjerner, bakt pastinakk, potet og gulrot, gressløk-beurre blanc.
PORSJONER4

Ingredieser

Hvitvinssaus med aprikos

Fremgangsmåte

  • Stek eller grill laksestykket i en god og varm stekepanne med litt olje og smør. Stek fiskestykket til du får en fin og gyllen farge før du så snur stykket. Videre skal fisken kun stekes i 1 min. Total steketid ca. 3 min. Wok grønnkålen med chili og hvitløk i nøytral olje. Vend inn pinjekjernene.
  • Finhakk sjalottløk og kok inn med hvitvinen. Reduser til halvparten. Pisk inn det romtempererte smøret litt og litt. Sausen skal ikke koke, da den kan «sprekke». Vend inn finhakket aprikos, gressløk og skjær opp eplene i fine firkanter eller runde kuler. Smak til med salt, pepper og lime. Legg opp laksestykket på en seng av grønnkål.
Kan også serves med små mandelpoteter eller morenepoteter.
    Kilde: meny.no

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email
    Populære oppskrifter
    Kanskje du vil like disse også