Grillet-lam-i-brioche
Til oppskriften

Grillet lam i brioche

Norsk lammekjøtt er smakfullt, særpreget og anvendelig til alt fra eksklusiv gjestemat til håndholdt streetfood. Her er et eksempel på det siste, vårt bidrag til streetfoodfestivalen
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Syltet rødløk:

Dressing:

Fremgangsmåte

  • Legg kjøttet på benken slik at det blir romtemperert. Skjær det i ca. 1 cm tykke skiver. Sett til side.
  • Skjær løk i tynne båter. Ha eddik, vann, sukker og fennikelfrø i en liten kjele og kok opp. trekk kjelen av varmen og tilsett løk. Løken er ferdig til servering etter ti minutter, utvikler mer smak om den får stå kaldt over natten.
  • Bland yoghurt, sitronskall, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  • Stek lammeskivene raskt på grill eller grillpanne/stekepanne til det har fått fin gyllen farge på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfastform og tilsett eplejuice og eplesidereddik. Dekk med lokk eller folie og la kjøttet hvile i noen minutter.
  • Varm briochebrødene på grillen og fyll dem med dressing, salat, grillet lammekjøtt og syltet rødløk.
  • Har du ikke en grill eller er utenfor grillsesongen kan du bruke en grillpanne eller stekepanne.

Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

Print