Grillet rosmarinkylling
Til oppskriften

Grillet rosmarinkylling

40-60 min
Enkel
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skyll kyllingen, og tørk den innvendig og utvendig med kjøkkenpapir. Gni kyllingen innvendig med salt og pepper, og fyll den med 4 kvister rosmarin og hvitløkfeddene.
  • Gni inn utsiden av kyllingen med 1 ss olje, salt og pepper. Legg kyllingen på siden i en langpanne. Legg resten av rosmarinkvistene i pannen, og drypp med resten av oljen rundt i pannen.
  • Sett langpannen på midterste rille i stekeovnen. Snu kyllingen etter 20 minutter. Øs med stekesjyen, og stek videre i 20 minutter, eller til kjøttsaften som pipler ut mellom bryst og lår er klar når det stikkes med en kniv. Legg kyllingen på et varmt serveringsfat. La kyllingen hvile i minst 10 minutter før den skjæres opp.
  • I mellomtiden helles mesteparten av stekesjyen fra pannen. Sett formen over sterk varme på komfyren. Tilsett 2 ss vann, og skrap opp stekeskorpen med en tresleiv. Smak om nødvendig til. Hell stekesjyen over kyllingen og server.
Print