Meny

Grillet rosmarinkylling

Grillet rosmarinkylling

Oppdatert

PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skyll kyllingen, og tørk den innvendig og utvendig med kjøkkenpapir. Gni kyllingen innvendig med salt og pepper, og fyll den med 4 kvister rosmarin og hvitløkfeddene.
  • Gni inn utsiden av kyllingen med 1 ss olje, salt og pepper. Legg kyllingen på siden i en langpanne. Legg resten av rosmarinkvistene i pannen, og drypp med resten av oljen rundt i pannen.
  • Sett langpannen på midterste rille i stekeovnen. Snu kyllingen etter 20 minutter. Øs med stekesjyen, og stek videre i 20 minutter, eller til kjøttsaften som pipler ut mellom bryst og lår er klar når det stikkes med en kniv. Legg kyllingen på et varmt serveringsfat. La kyllingen hvile i minst 10 minutter før den skjæres opp.
  • I mellomtiden helles mesteparten av stekesjyen fra pannen. Sett formen over sterk varme på komfyren. Tilsett 2 ss vann, og skrap opp stekeskorpen med en tresleiv. Smak om nødvendig til. Hell stekesjyen over kyllingen og server.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også