Grillet steinbit med mandel- og aspargesterte, kjørvelsmør

Grillet steinbit med mandel- og aspargesterte, kjørvelsmør

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Mandel- og aspargesterte

Kjørvelsmør

Fremgangsmåte

Mandel- og aspargesterte

  • Kjevle ut butterdeigen til halvparten av tykkelsen. Del hver plate i to, bakes i press på 170°C til lett gyllen. Blansjer aspargesen i lettsaltet vann til mør. Skjær til aspargesen så den passer på butterdeigsplatene. Dryss over mandelflak.

Kjørvelsmør

  • Reduser vin, eddik og fløte sammen med løken til 1/3. Rør inn smør litt og litt over meget svak varme. Smak til med salt, pepper og mandelolje. Rett før servering has grov reven kjørvel i sausen.
  • Grill fisken i grillpanne med salt og pepper, på alle fire sidene, til ferdig, ca 7-8 min til sammen ( på alle sidene ).
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga