Grillet steinbitragu på eple og blåskjell

Grillet steinbitragu på eple og blåskjell
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Grillet steinbitragu på eple og blåskjell

PORSJONER4

Ingredieser

Blåskjell- og epleragu
Potet- og panchettaterrin

Fremgangsmåte

Blåskjell- og epleragu
  • Fres sjalottløken, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg. Ta ut kjøttet og sil kraften.
  • Skrell eplene og kutt i terninger 0.5 x o,5 cm og legg i vann med sitronsaft. Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp.
  • Montér med smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm epler og blåskjell i karrisausen og hell den overflødige sausen i en annen gryte.
  • Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skumm opp med stavmikser.
Potet- og panchettaterrin
  • Kle en stålform med baconet. Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin.
  • Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
  • Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen.
  • Dekk over med bacon og stek under press i ovnen på ca. 160°C til potetene er møre, ca. 25-30 minutter. Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.
  • Grill fisken i grillpanne med salt og pepper. Varm potetterrinen i ovnen på svak varme. Legg på karriskummet rett før servering.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken