Grillet steinbitragu på eple og blåskjell
Til oppskriften

Grillet steinbitragu på eple og blåskjell

Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Blåskjell- og epleragu

Potet- og panchettaterrin

Fremgangsmåte

Blåskjell- og epleragu

  • Fres sjalottløken, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg. Ta ut kjøttet og sil kraften.
  • Skrell eplene og kutt i terninger 0.5 x o,5 cm og legg i vann med sitronsaft. Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp.
  • Montér med smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm epler og blåskjell i karrisausen og hell den overflødige sausen i en annen gryte.
  • Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skumm opp med stavmikser.

Potet- og panchettaterrin

  • Kle en stålform med baconet. Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin.
  • Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
  • Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen.
  • Dekk over med bacon og stek under press i ovnen på ca. 160°C til potetene er møre, ca. 25-30 minutter. Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.
  • Grill fisken i grillpanne med salt og pepper. Varm potetterrinen i ovnen på svak varme. Legg på karriskummet rett før servering.
Print