Grillet svinekjøtt på spyd med asiatiske pannekaker

Grillet svinekjøtt på spyd med asiatiske pannekaker

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Sunt, hot og spicy! Spicy kjøttboller av svinekjøttdeig er godt på grillen. Servert på sitrongresspyd med asiatiske pannekaker tar retten deg raskt til sydligere strøk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Pannekaker

Fremgangsmåte

  • Lag pannekaker.Bland mel og salt. Tilsett vann og rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett kokosmelk, visp inn egg og ha i vårløk. La røren svelle i ca. 15 minutter. Ha litt margarin i stekepannen og stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Hold pannekakene varme i aluminiumsfolie.
  • Bland kjøttdeig og salt godt sammen i en bolle. Rør inn chili, koriander, hvitløk og pepper. Form avlange boller i hånden, tre dem på sitrongresspyd.
  • Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  • Bruk direkte varme og grill spydene raskt på alle sider. Ettergrill spydene på indirekte varme, 8-10 minutter. Snu spydene underveis.
  • Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  • Server grillet svinekjøtt på spyd med asiatiske pannekaker og frisk salat.
  • Hoisinsaus passer godt til denne retten.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest