Grillet uer med skinn
Til oppskriften

Grillet uer med skinn

Fisk og grillede grønnsaker er en god kombinasjon. Her serveres den helt enkelt med grillet vårløk og parmesanost. 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Sennepsvinaigrette

Fremgangsmåte

  • Tenn grillen. Rør sammen eddik og sennep og tilsett olivenolje gradvis under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.
  • Kok opp en kjele lettsaltet vann. Kok vårløken i 2 minutter, hell av vannet og avkjøl i iskaldt vann. Tørk vårløken på papir som trekker vann.
  • Skrap skjellene vekk fra uerskinnet, skyll fisken og tørk den godt med tørkepapir. Pensle ueren med smeltet smør på begge sider. Dryss godt med pepper og salt over. Stek ueren med skinnsiden ned og legg lokk på grillen i 3 minutter. Pensle vårløken med olje og stek dem 1 minutt på hver side like før servering.
  • Anrett den grillede fisken på vårløken. Ha på tynne skiver parmesanost. Drypp over vinagretten.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Print