Meny
Rød-og-grønn-pesto-1
Pesto er en fantastisk saus som har utallige bruksområder. Bruk den som en saus ved siden av annen mat, som dipp, som "smør" på brødskiva, som dressing, til tapasretter, m.m. Her har du en grønn og en rød variant. Den grønne med basilikum og den røde med soltørket tomat og bakt paprika. 
Porsjoner1
Ingredieser
Grønn pesto
Rød pesto
Fremgangsmåte
Grønn pesto
  • Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
Rød pesto
  • Del paprikaen i to og bak i ovnen med skinnet opp på 220°C i ca. 10 minutter. La det avkjøle i en plastpose. Da er det lett å dra av skinnet.
  • Soltørkede tomater som har ligget i olje, tørkes av.
  • Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
  • Pestoene oppbevares i kjøleskap, og holder seg godt i en drøy uke.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter