Rød-og-grønn-pesto-1

Grønn og rød pesto

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Pesto er en fantastisk saus som har utallige bruksområder. Bruk den som en saus ved siden av annen mat, som dipp, som "smør" på brødskiva, som dressing, til tapasretter, m.m. Her har du en grønn og en rød variant. Den grønne med basilikum og den røde med soltørket tomat og bakt paprika. 
PORSJONER1

Ingredieser

Grønn pesto

Rød pesto

Fremgangsmåte

Grønn pesto

  • Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

Rød pesto

  • Del paprikaen i to og bak i ovnen med skinnet opp på 220°C i ca. 10 minutter. La det avkjøle i en plastpose. Da er det lett å dra av skinnet.
  • Soltørkede tomater som har ligget i olje, tørkes av.
  • Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
  • Pestoene oppbevares i kjøleskap, og holder seg godt i en drøy uke.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest