Grønn salat med ovnsbakt røkelaks og egg

Grønn salat med ovnsbakt røkelaks og egg

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Grønn salat med varmrøkt laks og egg fungerer ypperlig som en lett middagsrett eller som et sunt og smakfullt innslag på koldtbordet eller tapasbordet. Enkelt, mye smak og gir en deilig «fresh» feeling.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C. Legg laks på en bakepapirkledd stekeplate. Skyll kikerter i en sil og la de renne litt av seg. Bland kikerter med salt, paprikapulver og pepper. Ha kikertene på stekebrettet med laksen. Sett stekebrettet i ovnen. Fisken og kikertene skal kun bli varme igjennom, dette tar ca. 15 minutter.
  • Stell asparges ved å brekke av og eventuelt skrelle den nederste delen med en rotskreller. Det er ikke nødvendig å skrelle hele aspargesen. Når det er fem minutter igjen av steketiden på laksen tar du ut stekebrettet og legger i asparges. Sett inn brettet igjen.
  • Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
  • Anrett asparges, laks, kikerter og salat i dype tallerkener. Ha på posjert egg, drypp over limesaft og olivenolje. Dryss på rikelig med dill.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest