Meny
Gul-Thai-karripasta
Karripastaer enger seg ypperlig til å lage på forhånd og oppbevare. De er forbausende enkle å lage og er en flott smaksstarter for supper, karriretter og de kan smaksette andre retter. Karripastaer kan holde seg i lufttett beholder i 2 uker i kjøleskap eller 2 måneder i fryseboks.
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Forvarm ovnen til 180 °C.
  • Legg korianderfrø, rekepasta, hvit pepper og spisskumrnenfrø i en ovnspanne. Dekket med folie og stek i 5-10 minutter til det er aromatisk. Fjern folien fra rekepastaen.
  • Bruk kun det hvite av sitrongresset og hakk dette. Hakk galangal, koreanderrot, sjalottløk, hvitløk. Fjærn frøene fra chiliene og hakk disse. Finriv friske kaffirlimeblader.
  • Ha rekepastaen i en kjøkkenmaskin eller morter og tilsett havsalt, stilkene med sitrongress, galangal, kaffirlimeblad, hakket korianderrot, sjalottløk, hvitløk og chiliene. Kjør maskinen eller mos med støter til det blir en jevn pasta.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter