Gul Thai karrypasta

Grønn Thai karripasta

Under 20 min
Enkel
Print
Karripastaer enger seg ypperlig til å lage på forhånd og oppbevare. De er forbausende enkle å lage og er en flott smaksstarter for supper, karriretter og de kan smaksette andre retter. Karripastaer kan holde seg i lufttett beholder i 2 uker i kjøleskap eller 2 måneder i fryseboks.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 °C.
  • Legg korianderfrø, rekepasta, hvit pepper og spisskumrnenfrø i en ovnspanne. Dekket med folie og stek i 5-10 minutter til det er aromatisk. Fjern folien fra rekepastaen.
  • Bruk kun det hvite av sitrongresset og hakk dette. Hakk galangal, koreanderrot, sjalottløk, hvitløk. Fjærn frøene fra chiliene og hakk disse. Finriv friske kaffirlimeblader.
  • Ha rekepastaen i en kjøkkenmaskin eller morter og tilsett havsalt, stilkene med sitrongress, galangal, kaffirlimeblad, hakket korianderrot, sjalottløk, hvitløk og chiliene. Kjør maskinen eller mos med støter til det blir en jevn pasta.