Grønnkalsalat med kokt egg
Til oppskriften

Grønnkalsalat med kokt egg

En skikkelig grønn salat med grønnkål og brokkoli! Eggeplommen blir til en god dressing, fetaosten bidrar med salt smak og mandlene gir god crunch. Her får du rene smaker, kombinert med ingredienser som er bra for deg. God appetitt!
Under 20 min
Enkel
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  • Kok egg i 3-6 minutter, avhengig av hvor rennende du vil ha dem. De skal være bløtkokt. Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side.
  • Riv hvitløk på et lite rivjern, og finhakk sjalottløk.
  • Vask og tørk grønnkål, og fjern grove stilker og bladnerver. Kutt brokkoli i små buketter.
  • Varm olje i en stekepanne og fres løken i pannen, til den blir blank. Ha bulgur, brokkoli og grønnkål i pannen og stek videre til grønnkålen faller lett sammen. Vend inn nøtter. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel salaten i serveringsboller sammen med egg. Smuldre fetaost med fingrene og dryss over. Avslutt med litt presset sitron.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print