grønnpepperlaks

Grønnpepperlaks

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Her kommer den rene, friske smaken av stekt laks til sin rett - og blir spisset av grønn pepper og rundet av den søte jordskokken. Sausen i denne oppskriften er superenkel. 
PORSJONER4

Ingredieser

Gratinert jordskokk

Saus

Agurksalat

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. Trykk grønne pepperkorn på laksefiletene, dryss over salt og pepper, og la stå litt. Stek laksen i stekepanne i en blanding av smør og olje med skinnsiden ned til den er rosa igjennom. Snu laksen mot slutten.

Gratinert jordskokk

  • Skrell jordskokk og skjær tynne skiver med en ostehøvel. Skyll jordskokkskivene og rist av det meste av vannet.
  • Legg skivene i en form, dekk med en tallerken og forkok dem i mikrobølgeovn til de er nokså myke. Bland rømme og revet hvitløk, og smak til med salt, pepper og muskat.
  • Ta halvparten av jordskokkskivene ut av formen og ha på to tredel av rømmeblandingen sammen med litt revet ost.
  • Legg over resten av jordskokkskivene og tilsett resten av rømmeblandingen. Klem litt på blandingen og ha over resten av osten. Stek i stekeovnen til toppen har en fin gyllen farge.

Saus

  • Ta laksen ut av stekepannen. Ha i litt mer grønnpepper og tilsett sitronsaft. Klem grønnpepperen litt i stekepannen, og ha i crème fraîche og kok til en passe tykk saus.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver med ostehøvel. Bland vann med eplecidereddik og smak til med sukker og salt. Hell blandingen over agurken, og ha i revet ingefær og frisk koriander. Server laksen med gratinert jordskokk, saus og agurksalat.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter siste uke