Grønnpepperlaks

Grønnpepperlaks

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Her kommer den rene, friske smaken av stekt laks til sin rett - og blir spisset av grønn pepper og rundet av den søte jordskokken. Sausen i denne oppskriften er superenkel. 
PORSJONER4

Ingredieser

Gratinert jordskokk

Saus

Agurksalat

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. Trykk grønne pepperkorn på laksefiletene, dryss over salt og pepper, og la stå litt. Stek laksen i stekepanne i en blanding av smør og olje med skinnsiden ned til den er rosa igjennom. Snu laksen mot slutten.

Gratinert jordskokk

  • Skrell jordskokk og skjær tynne skiver med en ostehøvel. Skyll jordskokkskivene og rist av det meste av vannet.
  • Legg skivene i en form, dekk med en tallerken og forkok dem i mikrobølgeovn til de er nokså myke. Bland rømme og revet hvitløk, og smak til med salt, pepper og muskat.
  • Ta halvparten av jordskokkskivene ut av formen og ha på to tredel av rømmeblandingen sammen med litt revet ost.
  • Legg over resten av jordskokkskivene og tilsett resten av rømmeblandingen. Klem litt på blandingen og ha over resten av osten. Stek i stekeovnen til toppen har en fin gyllen farge.

Saus

  • Ta laksen ut av stekepannen. Ha i litt mer grønnpepper og tilsett sitronsaft. Klem grønnpepperen litt i stekepannen, og ha i crème fraîche og kok til en passe tykk saus.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver med ostehøvel. Bland vann med eplecidereddik og smak til med sukker og salt. Hell blandingen over agurken, og ha i revet ingefær og frisk koriander. Server laksen med gratinert jordskokk, saus og agurksalat.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften