Grønnsakgrateng

Grønnsakgrateng

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten. 
PORSJONER4

Ingredieser

Gratengrøre

Fremgangsmåte

  • Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.
  • Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.
  • Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.
  • Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.
  • Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
  • Server gratengen med salat og godt brød til.
Kilde: frukt.no Foto: Esten Borgos
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest