Grønnsakgryte-med-blomkål-og-søtpotet-1

Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Under 20 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Om du liker indisk mat, så er dette gryten for deg. Deilige grønnsaker sammen med friske ingefær og andre eksotiske krydder gir gryteretten en fyldig, indiskinspirert smak. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell og hakk løk og hvitløk.
  • Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.
  • Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.
  • Tilsett alt krydderet og rør om.
  • Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.
  • Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.
  • Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.
  • Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer