Grnnsaksgrateng

Grønnsaksgrateng

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Deilige grateng av rotgrønnsaker som rødbete, kålrot og gulrot. En nydelig rett som kan serveres med brød og salat til eller som tilbehør til annen middag. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok rødbeten møre. Når den er ferdig kokt, skrelles den og deles i skiver. Ha et lite dryss hakket løk over rødbeteskivene.
  • Rens gulrot og kålrot. Del dem i ca. 1 cm store biter. Gi dem et lett oppkok i lettsaltet vann. Smelt smøret forsiktig med spisskummen og muskat. Rør godt. Tilsett hvitvin og kok opp. Ha i hvetemel og rør til det ikke er klumper. Rør inn crème fraîche og 2 eggeplommer. Det skal småkoke litt.
  • Tilsett grønnsakene. Hvis blandingen blir for tykk, kan du spe forsiktig med kokevannet fra grønnsakene. Blandingen skal være ganske tykk, som en stuing. Smak til med salt og pepper.
  • Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i blandingen.
  • Fordel dette i en smurt ildfast form og strø griljermel over. Stek gratengen på 180 grader i ca. 20 minutter. Dryss med hakket kruspersille ved servering.