Grønnsaksgryte-med-eple-og-hodekål-1

Grønnsaksgryte med eple og hodekål

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Servert med en fyldig karridipp og kokte poteter er dette en deilig hverdagsmiddag. 
PORSJONER4

Ingredieser

Karridipp

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.
  • Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.
  • Strø på salt og pepper.
  • Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.
  • Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ønsker du å tilsette litt røkte middagspølser, så skjæres de i skiver og stekes litt i panne før det tilsettes gryten.
  • Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.
  • Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke