Grov-kjottpudding
Til oppskriften

Grov kjøttpudding med kålstuing

Hjemmelaget kjøttpudding og kålstuing passer utmerket som søndagsmiddag. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Kjøttpudding

Kålstuing

Fremgangsmåte

Kjøttpudding

  • Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig. Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.
  • Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek på 180 °C i ca 1 time.

Kålstuing

  • Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
  • Lag hvit saus Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  • Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  • Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
  • Serveres med kokte poteter.
Kilde: melk.no Foto: Synøve Dreyer
Print