Grov kjøttpudding med kålstuing

Grov kjøttpudding
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Grov kjøttpudding med kålstuing

Hjemmelaget kjøttpudding og kålstuing passer utmerket som søndagsmiddag. 
PORSJONER4

Ingredieser

Kjøttpudding
Kålstuing

Fremgangsmåte

Kjøttpudding
  • Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig. Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.
  • Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek på 180 °C i ca 1 time.
Kålstuing
  • Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
  • Lag hvit saus Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  • Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  • Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
  • Serveres med kokte poteter.
Kilde: melk.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter den siste uken