Grov-kneipp-med-linfrø-1

Grov kneipp med linfrø

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette brødet blir ekstra saftig fordi vi her skolder deler av melet. Dette er en gammel metode som er kommet til heder og verdighet igjen. 
PORSJONER3

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp 12 dl vann i en kjele, ta den av platen og rør i sammalt rug og salt til en jevn masse. Rør inn kefirmelken og la kjelen stå noen timer til avkjøling til den er lunken. Den kan også stå til dagen etter, om det passer bedre.
  • Kok opp ½ dl av vannet og rør ut sirupen, tilsett 5 dl lunkent vann, og løs opp gjæren. Ha det i den skåldede blandingen. Rør inn havrekli, sammalt rug og linfrø. Tilsett hvetemel til passe fasthet. Det skal være godt motstand i deigen, dersom du vil lage brød stekt uten form. Arbeid deigen i maskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast eller klede og la den heve på et lunt sted til den er dobbelt størrelse.
  • Legg deigen på bakebordet og kna den til den blir smidig, evt. tilsett mer mel etter behov. Bak dem ut med havrekli tilslutt. Form 3 eller 4 brød. Legg dem på bakepapir og dekk over med plast og sett til heving. La dem etterheve til snaut dobbelt størrelse.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 50-60 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Eva Brænd
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest