Grove hjertebrød

Grove hjertebrød

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Grove hjertebrød. Bak et hjertebrød til en du er glad i. Lag ett stort hjerte eller flere små. Brødet smaker godt i tillegg til å være hjertelig… 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rør gjæren ut i melken. Bland gjærblandingen sammen med mel, sukker og salt i en bakebolle.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i 1-1½ time.
  • Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Ta av litt av deigen til dekorhjertet på toppen. Kjevle deigen en centimeter tykk. Skjær ut et hjerte med kniv eller stikk det ut med en pepperkakeform. Form resten av deigen til et stort hjerte på en smurt stekeplate. Pensle dekorhjertet med vann før det festes på brødet så sitter det bedre.
  • Dekk brødet med et klede, og la det stå et lunt sted i 20-30 minutter.
  • Pensle brødet med vann og dryss på havregryn på ytterkanten av brødet og mel på dekorhjertet. Dekorhjertet kan også pensles med sammenvispet egg hvis du ikke ønsker å drysse mel på.
  • Stek hjertebrødet midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest