Grove knekkebrød
Over 60 min
Enkel
Raske, sunne og veldig gode grove knekkebrød. Perfekt å bake sammen med barna.
PORSJONER24
Ingredieser
Fremgangsmåte
- Rør sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, salt og vann i en bolle og smør utover 3 brett med bakepapir. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, bruker du to brett. Deigen er løs og klissete!
- Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.
- a brettene ut og skjær knekkebrødene i biter. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C. Stek videre i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Tips
- Ved bruk av vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi