Grunnoppskrift paté og postei

 

Grunnoppskrift paté og postei

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Postei eller paté er malt farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har oftest grovere struktur enn postei og kan fungere som egen rett. Postei servert i formen som den er stekt i, blir ofte kalt for terrin.
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
  • Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen/posteien kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
  • Kjør alle ingrediensene til patéen/posteien, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
  • Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre. Ha i eventuelle smakstilsetninger.
  • Forslag til smak på postei: * Syltet grønn eller rød pepper * Krydderurter, friske eller tørkede * Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – ca. ½ - 1 ts av hver
  • Forslag til smak på paté: * Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke * Bacon i terninger * Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk
  • Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen/posteien i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen/posteien skal kjennes litt fast når du trykker på den.
  • La patéen/posteien bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter.
  • Patéen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal patéen/posteien fryses må den pyntes senere.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest