Gryterøkt-hel-kylling-1

Gryterøkt hel kylling

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Gryterøkt kylling med potet og cæsarmajones er en supergod middagsrett, du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. 
PORSJONER4

Ingredieser

Cæsarmajones

Sitronkrydderblanding

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 150 °C.
  • Lag cæsarmajones. Se til at alle ingrediensene har samme temperatur. Kjør eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og parmesan sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle til blandingen har fått en tykk konsistens. Ha i finhakket estragon og smak til med salt og pepper.
  • Lag sitronkrydderblanding. Bank sitrongress lett og finhakk. Bruk et zizzeleringsjern eller rivjern og ta det gule skallet av sitronen. Skjær bort det hvite skallet med en kniv, og del sitronkjøttet i små terninger. Bland sitrongress, skall-, saft- og terninger av sitron sammen med resten av ingrediensene i en liten skål.
  • Ha røykflis i en jerngryte. Legg i en liten rist og brett en bit aluminiumfolie som en rund form med kanter, tilpasset kyllingens størrelse, og legg den over risten.
  • Bind opp lårene på kyllingen med en hyssing. Legg kyllingen på folien i gryta, ha på lokk og skru platen på full styrke. La kyllingen stå i ca. 10 minutter fra det begynner å komme røyk.
  • Trekk gryten av platen, ta ut kyllingen og legg den over i en ildfast form. Gni sitronblandingen godt inn i kyllingen, legg gjerne litt av blandingen i hulrommet også. Sett kyllingen i stekeovn, og stek i 1-1,5 time, avhengig av kyllingens størrelse.
  • Kok potet knapt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og legg potetene i den ildfaste formen sammen med kyllingen de siste 15 minuttene av steketiden.
  • Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en liten spiss kniv inn i lårfestet. Kommer det klar væske ut er den ferdig. La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.
  • Server gjerne en lett og frisk salat til den røkte kyllingen.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest