Gryterøkt-hel-kylling-1
Til oppskriften

Gryterøkt hel kylling

Gryterøkt kylling med potet og cæsarmajones er en supergod middagsrett, du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Cæsarmajones

Sitronkrydderblanding

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 150 °C.
  • Lag cæsarmajones. Se til at alle ingrediensene har samme temperatur. Kjør eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og parmesan sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle til blandingen har fått en tykk konsistens. Ha i finhakket estragon og smak til med salt og pepper.
  • Lag sitronkrydderblanding. Bank sitrongress lett og finhakk. Bruk et zizzeleringsjern eller rivjern og ta det gule skallet av sitronen. Skjær bort det hvite skallet med en kniv, og del sitronkjøttet i små terninger. Bland sitrongress, skall-, saft- og terninger av sitron sammen med resten av ingrediensene i en liten skål.
  • Ha røykflis i en jerngryte. Legg i en liten rist og brett en bit aluminiumfolie som en rund form med kanter, tilpasset kyllingens størrelse, og legg den over risten.
  • Bind opp lårene på kyllingen med en hyssing. Legg kyllingen på folien i gryta, ha på lokk og skru platen på full styrke. La kyllingen stå i ca. 10 minutter fra det begynner å komme røyk.
  • Trekk gryten av platen, ta ut kyllingen og legg den over i en ildfast form. Gni sitronblandingen godt inn i kyllingen, legg gjerne litt av blandingen i hulrommet også. Sett kyllingen i stekeovn, og stek i 1-1,5 time, avhengig av kyllingens størrelse.
  • Kok potet knapt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og legg potetene i den ildfaste formen sammen med kyllingen de siste 15 minuttene av steketiden.
  • Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en liten spiss kniv inn i lårfestet. Kommer det klar væske ut er den ferdig. La kyllingen hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.
  • Server gjerne en lett og frisk salat til den røkte kyllingen.
Print