Meny

Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

grytestekt lammelar i morkt ol med rotgronnsaker 1

Oppdatert

Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Langtidsstekt lammelår er tradisjonsrik og god mat. Det er mange måter å steke lammelår på, men denne oppskriften på grytestekt lammelår er enkel og lager seg selv i ovnen på ca 2 timer. Lammekjøttet trekkes i en jerngryte sammen med grønnsaker, øl og tomatpuré. Server med potetmos og sjysaus.

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni inn lammelåret med salt og pepper og brun det i smør og olje. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
  • Skjær grønnsakene i biter. Rotgrønnsaker som sellerirot, gulrøtter og kålrot egner seg svært godt i denne retten.
  • Ha grønnsaker, øl, tomatpuré og lammet i gryten. Velg gjerne et mørkt øl for god smak.
  • La alt trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 70 grader.
  • Server med potetmos og sjysaus. Velbekomme!
Kilde: meny.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også