Langtidsstekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Langtidsstekt lammelår er tradisjonsrik og god mat. Det er mange måter å steke lammelår på, men denne oppskriften på grytestekt lammelår er enkel og lager seg selv i ovnen på ca 2 timer. Lammekjøttet trekkes i en jerngryte sammen med grønnsaker, øl og tomatpuré. Server med potetmos og sjysaus.

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni inn lammelåret med salt og pepper og brun det i smør og olje. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
  • Skjær grønnsakene i biter. Rotgrønnsaker som sellerirot, gulrøtter og kålrot egner seg svært godt i denne retten.
  • Ha grønnsaker, øl, tomatpuré og lammet i gryten. Velg gjerne et mørkt øl for god smak.
  • La alt trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 70 grader.
  • Server med potetmos og sjysaus. Velbekomme!
Kilde: meny.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest