Guinnessbraiserte-lammeskanker1
Til oppskriften

Guinnessbraiserte lammeskanker

Kokekraften blir til en fyldig, tykk saus og servert med deilig rotmos er dette en høstfavoritt. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Rotmos

Fremgangsmåte

  • Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp.
  • Brun lammeskanker raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Hell kraft i pannen, ha i sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet. Ta ut skankene med en hullsleiv og dekk dem med aluminiumsfolie.
  • Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med salt og pepper.
  • Kjør kjøttkraften jevn med en stavmikser og kok opp. La sausen småkoke under omrøring til den tykner, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server lammeskanker med rotmos og saus.
  • * eller annen kjøttkraft.
Print