Gulrot-og-gresskarsuppe-1
Til oppskriften

Gulrot- og gresskarsuppe

Gresskar passer veldig bra i supper, og smaker veldig bra, f.eks. sammen med løk og gulrot. Server gjerne suppen i gresskarskallet, slik som vi har gjort her. 
40-60 min
Enkel
Suppe
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtter og løk og del det i biter.
  • Ta kjøttet ut av et gresskar og rens det for frø. (Dette kan være litt sølete, så bruk engangshansker). Spar på frøene - disse kan brukes. Skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en foodprosessor.
  • Ha smør i en stor kjele og stek grønnsakene og gresskarpureen på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, smuldret kyllingbuljong (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig) og honning. La suppen få et oppkok. Sett deretter ned varmen til middels og la den småkoke i ca. 30 minutter eller til gulrøttene er møre.
  • Bruk en stavmikser, e.l. til suppen har en jevn og fin konsistens.
  • Tilsett fløte og la suppen småkoke videre i ca. 7 minutter.
  • Synes du suppen er for tykk, kan du tilsette mer væske.
  • Smak til suppen med salt og pepper og server den med litt finhakket kruspersille, toast eller annet godt brød til.
Kilde: frukt.no
Print