Gulrot- og persillerotsuppe

Gulrot- og persillerotsuppe

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot. Kjempegod suppe som tar kort tid å lage. 
PORSJONER4

Ingredieser

Garnityr

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.
  • Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.
  • Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.
  • Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

Garnityr

  • Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.
  • Finstrimle vårløken
  • Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.
  • Godt brød og smør smaker deilig til.
Kilde: frukt.no Foto: Hot Chokolate Media