Meny
gulrotkake
Mange synes at den saftigste og beste kaken er gulrotkake. Og med rette! Revne gulrøtter gjør denne kaken ekstra saftig. Bak to, og putt i fryseren, så har du til siden.
Porsjoner1 kake
Ingredieser
Glasur
Pynt
  • 1 stk gulrot i tynne skiver/revet
Fremgangsmåte
  • Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.
  • Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.
  • Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene.
  • Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.
Kilde: frukt.no Foto: Mette Randem

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter