gulrotkake

Gulrotkake

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Mange synes at den saftigste og beste kaken er gulrotkake. Og med rette! Revne gulrøtter gjør denne kaken ekstra saftig. Bak to, og putt i fryseren, så har du til siden.
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Glasur

Pynt

  • 1 stk gulrot i tynne skiver/revet

Fremgangsmåte

  • Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.
  • Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.
  • Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene.
  • Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest