Gunkan maki med reker
Til oppskriften

Gunkan maki med reker

Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker. 
40-60 min
Middels
Asiatisk, Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  • Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon.
  • Del rekene i mindre biter og bland med chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon. Smak til med limesaft og salt.
  • Fukt hendene, så risen ikke kleber på fingrene.
  • Ta en porsjon med sushiris, ca. en spiseskje, og form til en oval ball. Den skal være ca. 2 cm høy.
  • Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
  • Rull en strimle noritang rundt en risball så tangen står ca. 1 cm over risen og lim endene sammen med et par dråper vann.
  • Legg litt rekeblanding på hver risball.
  • Server gunkan maki med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print