Halvtørkede tomater
Til oppskriften

Halvtørkede tomater

Kan nytes alene som snacks, på en sandwich, som aperitif på toast med mild hvit geitost, tapenade, kan stekes i olivenolje med hvitløk og rød chili og brukes til pastasaus, kan piffe opp en tomatsaus, i paella, salater, omeletter, quiche, paier, pizza, kan stekes sammen med urter til fisk, reker og kjøtt.
Over 60 min
Enkel
Tilbehør
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 160° C. Del tomatene i fire og legg de med skinnet ned på en rist i en langpanne.
  • Strø på salt (ca 1 ts på hver), nykvernet pepper og timianen. Stek i 2 1/2 time. Sjekk av og til så tomatene ikke blir brent.
  • Snu tomatene i oljen før de legges på steriliserte norgesglass e.l.
  • Sett de i kjøleskapet i 24 timer før bruk. Ta de ut så de får romtemperatur før servering.
  • Kan oppbevares i kjøleskap opptil 7 dager.
Print