Halvtørkede tomater

Halvtørkede tomater

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Kan nytes alene som snacks, på en sandwich, som aperitif på toast med mild hvit geitost, tapenade, kan stekes i olivenolje med hvitløk og rød chili og brukes til pastasaus, kan piffe opp en tomatsaus, i paella, salater, omeletter, quiche, paier, pizza, kan stekes sammen med urter til fisk, reker og kjøtt.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 160° C. Del tomatene i fire og legg de med skinnet ned på en rist i en langpanne.
  • Strø på salt (ca 1 ts på hver), nykvernet pepper og timianen. Stek i 2 1/2 time. Sjekk av og til så tomatene ikke blir brent.
  • Snu tomatene i oljen før de legges på steriliserte norgesglass e.l.
  • Sett de i kjøleskapet i 24 timer før bruk. Ta de ut så de får romtemperatur før servering.
  • Kan oppbevares i kjøleskap opptil 7 dager.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest