Burgerbrød

Hamburger- og pølsebrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Hamburger- og pølsebrød baker du selv til sommerens grillmat. Imponer med gjærbakst av sammalt fin hvete som er grovere og smaker mye bedre enn kjøpebrød.
PORSJONER1 posjon

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Det blir 8 hamburgerbrød eller 12 pølsebrød
  • Varm melken til den er fingervarm, og smuldre i gjæren. Ha melkeblandingen, sukker, salt og olje over i en bakebolle. Rør inn sammalt hvete, og tilsett hvetemelet. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og trill ut til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde boller til hamburgerbrød.
  • Ha over på en stekeplate dekket med bakepapir, pass på at det er god avstand mellom emnene. La hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse.
  • Pensle med vann og strø med sesamfrø.
  • Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest