Harira

Harira

Over 60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Harira er en tradisjonell marokansk suppe. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stor, tykkbunnet gryte eller stekegryte. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 5 minutter, eller til det er mykt. Tilsett kjøttet i omganger og stek over sterk varme til kjøttet er brunt på alle sider. Legg alt kjøttet tilbake i gryten.
  • Tilsett krydder og laurbærblad i gryten. Stek til det begynner å dufte. Tilsett tomatpure, og kok i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Tilsett buljongen i gryten, rør godt sammen og kok opp.
  • Tilsett kikerter, tomat og hakket koriander i gryten. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen
  • og la det surre i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Rør av og til. Smak til.
  • Pynt med korianderblad og små svarte oliven rett før servering. Retten kan serveres med ristet pitabrød dryppet med litt extra virgin olivenolje og sitronbåter.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften