Meny
Harira
Harira er en tradisjonell marokansk suppe. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm oljen i en stor, tykkbunnet gryte eller stekegryte. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 5 minutter, eller til det er mykt. Tilsett kjøttet i omganger og stek over sterk varme til kjøttet er brunt på alle sider. Legg alt kjøttet tilbake i gryten.
  • Tilsett krydder og laurbærblad i gryten. Stek til det begynner å dufte. Tilsett tomatpure, og kok i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Tilsett buljongen i gryten, rør godt sammen og kok opp.
  • Tilsett kikerter, tomat og hakket koriander i gryten. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen
  • og la det surre i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Rør av og til. Smak til.
  • Pynt med korianderblad og små svarte oliven rett før servering. Retten kan serveres med ristet pitabrød dryppet med litt extra virgin olivenolje og sitronbåter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter