Meny
Harissa
Denne velsmakende krydderpastaen er et populært følge til mange nordafrikanske retter. Den serveres tradisjonelt til couscous, men brukes også til å smaksette supper, gryteretter og bønnesalater med. Ferdiglagd harissa kan kjøpes.
Porsjoner3 dl
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Grovhakk chiliene, dekk de med kokende vann, og bløtlegg dem i 1 time. Sil av og ha de i en kjøkkenmaskin. Tilsett mynte, krydder, hvitløk, 1 ss olje og 1.5 ts salt. Kjør i 20 sekunder i en kjøkkenmaskin, skrap sidene av bollen , og kjør i ytterligere 30 sekunder. Tilsett 2 ss olje, og kjør igjen. Gjenta, og bland til det blir en tykk pasta.
  • Fyll blandingen i et rent glass, dekk med et tynt lag olivenolje, og sett på lokk.
  • Denne sterke chilisausen holder seg i kjøleskapeti opptil seks måneder. Den smaker nydelig til gryteretter og couscous og kan tilsettes i salatdressinger, marinader og pastasauser for å gi ekstra smak.
  • Tips: For å sterilisere glass forvarmes stekeovnen til 120 °C. Vask glass og lokk i varmt såpevann og skyll med varmt vann. Sett glasset i stekeovnen i 20 minutter, eller til det er helt tørt. Ikke tørk glasset med kjøkkenhåndkle.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter