Harissa

Harissa

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne velsmakende krydderpastaen er et populært følge til mange nordafrikanske retter. Den serveres tradisjonelt til couscous, men brukes også til å smaksette supper, gryteretter og bønnesalater med. Ferdiglagd harissa kan kjøpes.
PORSJONER3 dl

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Grovhakk chiliene, dekk de med kokende vann, og bløtlegg dem i 1 time. Sil av og ha de i en kjøkkenmaskin. Tilsett mynte, krydder, hvitløk, 1 ss olje og 1.5 ts salt. Kjør i 20 sekunder i en kjøkkenmaskin, skrap sidene av bollen , og kjør i ytterligere 30 sekunder. Tilsett 2 ss olje, og kjør igjen. Gjenta, og bland til det blir en tykk pasta.
  • Fyll blandingen i et rent glass, dekk med et tynt lag olivenolje, og sett på lokk.
  • Denne sterke chilisausen holder seg i kjøleskapeti opptil seks måneder. Den smaker nydelig til gryteretter og couscous og kan tilsettes i salatdressinger, marinader og pastasauser for å gi ekstra smak.
  • Tips: For å sterilisere glass forvarmes stekeovnen til 120 °C. Vask glass og lokk i varmt såpevann og skyll med varmt vann. Sett glasset i stekeovnen i 20 minutter, eller til det er helt tørt. Ikke tørk glasset med kjøkkenhåndkle.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest