Meny
Hel-grillet-laksefilét-1-1
Når du inviterer mange til middag, er det enkelt å grille en hel laksefilet. I denne oppskriften får laksen deilig smak av en marinade med honning og sitrongress. 
Porsjoner10
Ingredieser
Potetsalat
Fremgangsmåte
  • Skrap lakseskinnet godt, skyll og tørk med tørkepapir. Dryss salt på kjøttsiden av fileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Legg laksen på et stykke smurt aluminiumsfolie og dryss på korianderfrø. Finhakk chili, sitrongress og mynte. Press saft og riv skall av lime, og rør sammen med honning, chili, sitrongress og mynte. Smør blandingen over laksefileten.
  • Brett folien rundt laksen og legg på grillen i ca. 15 minutter. Legg lokk over om du har. Åpne folien og dryss finhakket koriander over før servering.
Potetsalat
  • Kok potet, avkjøl og skjær i terninger. Rens spinat og riv den litt opp.
  • Skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og riv opp friske korianderblad.
  • Bland sammen rømme, majones, korianderblad og revet pepperrot. Smak ev. til med mer pepperrot. Vend inn de øvrige ingrediensene til potetsalaten.
  • Server laks med potetsalat.
  • Tips: Laksen kan stekes i stekeovnen på 200 °C. Det tar noen minutter ekstra.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter